Lorand (Boți) Balint

Comunicare, marketing, management, educatie, sport, jurnalism 

Servus,

 

Sunt Boți, conduc agentia din Romania a Publicis Sport & Entertainment si convingerea mea ferma este ca daca vrei cu adevarat ceva, poti.

In dimineata zilei de 22 decembrie 1989, am fost pe strazile Brasovului luptand impotriva comunismului si a lui Ceausescu. Aveam 13 ani.  
Ne-am castigat libertatea cu pretul a peste 1000 de morti, oameni care si-au dat viata pentru o societate in care drepturile omului sunt litera de lege, si succesul nostru (rasturnarea unei dictaturi sinistre) m-a facut sa cred cu putere ca nu exista prea multe lucruri imposibile si ca pot realiza tot ceea ce imi propun. 
Sunt un om de marketing cu peste 20 de ani de experienta in construirea de branduri la nivel local, regional sau global. 

Cred in sport si in puterea acestuia de a inspira oamenii sa traiasca vieti mai frumoase. Acesta este motivul pentru care ultimii 5 ani m-am concentrat pe proiectele de marketing sportiv. Am lucrat cu federatii sportive, cu cluburi, cu Comitetul Olimpic si cu brandurile care s-au implicat in sport.
Sunt unul dintre arhitectii relansarii brandului handbalul romanesc - am avut un rol cheie pe partea de strategie, cercetare de marketing, gandirea si aducerea la viata a multor campanii online sau offline. Relansarea a insemnat definirea unei strategii clare de portofoliu de branduri si aducerea acesteia la viata, dar si transformarea relatiei cu companiile de la o filosofie sponsor - sponsorizat la o filosofie centrata pe parteneriat ceea ce a atras alaturi de FRH branduri puternice ca BRD Societe Generale, Henkel, Profi. A ajutat si la atragerea televiziunilor catre handbal, nu mai putin de 260 de meciuri din handbalul romanesc fiind transmise catre o audienta nationala.
Din 2001 mi-am dedicat o buna parte din energie proiectelor educationale avand in paralel o cariera de educator.

 

Specialist Marketing Sportiv

Publicitar

Educator

Scriitor

In ultimii 6 ani am ajutat brandurile sa comunice prin sport & sportul sa comunice si sa se comporte ca brandurile.

Managing Director al Publicis Sport & Entertainment; Consilier al Presedintelui Comitetului Olimpic si Sportiv Roman; Marketing Director al FR Handbal; Team Media Manager la multiple Campionate Europene si Mondiale de Handbal

O cariera de peste 20 de ani la nivel global, regional & local. Managing Director al Leo Burnett Romania; Global Communications Director la Leo Burnett WorldWide (P&G, Strauss Coffee); Regional Communications Director Sub- Saharan Africa la Leo Burnett; Regional Communications Director Balkans la Leo Burnett; Head of Global Knowledge Center la Leo Burnett

O cariera de peste 18 ani in educatie. Profesor asociat la ASE (titularul cursului Marketing International in cadrul MBA-ului Romano-Canadian); Universitatea Bucuresti (titularul cursului de Client Service in cadrul FJSC). Trainer la Leo Burnett & Platypus Group.

Autor al cartii

"Handbalul este Romania, 

Romania este handbal

(http://bit.ly/3cuGMx2).

Si a zeci de articole publicate:- Forbes Romania (https://forbes.ro/author/lorand-balint)

- iqads.ro 

(https://www.iqads.ro/autori/lorand-boti-balint)

lead.ro 

(https://lead.ro/author/lorand-balint/).

- www.botiblog.ro


 

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram