• Lorand Boți Balint

Bingo

La munca sunt si intalniri inutile, timpi morti in care esti blocat in lucruri inutile. Daca nu poti sa scapi, macar distreaza-te un pic.


Trebuie sa recunosc ca, desi ma consider printre norocosii care se trezesc dimineata pentru a face ceea ce le place, exista o serie de lucruri in meseria mea care nu sunt chiar cum trebuie.

Printre acestea se numara intalnirile inutile, unde nu se discuta mai nimic concret si se pierde timpul in stil mare.


Cu cat este mai complex subiectul si sunt mai multi oameni la intalnire, cu atat apar mai multe aberatii, non-sensuri si generalitati. Sunt intalniri consumatoare de energie, la capatul carora oamenii normali la cap sunt storsi de puteri.


Din ce am observat, pentru a iesi cat mai putin afectat din astfel de intalniri, fiecare si-a dezvoltat un sistem propriu de protectie.


Unul dintre cele mai amuzante, pe care l-am folosit si eu, mai ales in conferintele tinute prin telefon, este jocul cunoscut sub numele de „Bullshit Bingo”: pe internet se gasesc cartonase cu expresii tip, golite de continut, dar folosite din plin in astfel de intalniri: let’s park it, out of the box thinking, sinergy, value for money, game changer, red flag, forward thinking, win-win– expresii distribuite pe linii si coloane (ca numerele de la jocul de bingo clasic).


Odata inceputa intalnirea, esti atent la fiecare cuvant si incepi sa bifezi pe masura ce expresiile apar in discursul cuiva. Desigur, cartonasele se pot face si de la zero, nu trebuie neaparat folosite cele de pe net. Se poate juca in doi sau mai multi participanti la intalnire, dar si singur (contra cronometru: azi am facut linie in 35 minute!).


P.S.

Sorin Psatta (Integrated Communication Director at BBDO Romania) mi-a semnalat existenta aplicatiei de mobil: CEO BINGO. Ce face aplicatia? Dupa cum probabil intuiti deja, genereaza carduri de bullshit bingo.


https://www.forbes.ro/bingo-44172


Cover Photo byPolina ZimmermanfromPexels