• Lorand Boți Balint

Campanie promovare botiblog.ro


In urma cu cativa ani am vrut sa cresc semnificativ traficul pe blog si sa fac acest lucru singur, singurel - fara sa apelez la resurse externe la care as putea apela fara mari probleme.


Si am reusit. Big time.


Ce am facut? Am platit o intrebare deschisa intr-un val al Omnibusului Mercury Research, am primit raspunsul si apoi am trimis un comunicat de presa catre trusturile de media care au preluat-o si au citat sursa: botiblog.ro.


Era de asteptat sa preia datele pentru ca cercetarea a demonstrat ca doar 4% dintre romani stiau la acel moment sa numeasca corect tarile care, altaturi de Romania, au iesire la Marea Neagra.


Acesta este comunicatul de presa pe subiect. Preluat si de catre Hotnews: https://m.hotnews.ro/stire/4830829


Romanii nu stiu tarile care au iesire la Marea Neagra


Rezultatele unei cercetari la nivel national comandate de boţiblog.ro si realizata de Mercury Research arata ca 96% dintre romani nu pot numi tarile care au iesire la Marea Neagra.

In urma cu aproximativ 4 ani liderii nostri declarau ca trebuie sa fim o putere la Marea Neagra si totusi doar 4 din 100 romani stiu care sunt tarile cu iesire la Marea Neagra, sa nu vorbim despre politicile si viziunile lor asupra lumii, despre Abhazia sau Sevastopol.

In urma cu doar cateva saptamani, in plin razboi Ruso-Georgian, porturile Georgiene au fost blocate de flota rusa a Marii Negre. Si totusi 88% dintre noi nu stiu ca Georgia are iesire la Marea Neagra si 75% (saptezeci si cinci) nu stiu ca Rusia are iesire la Marea Neagra.


Zilele acestea ne judecam cu Ucraina pentru Insula Serpilor si totusi 58% dintre noi nu stiu ca Ucraina are iesire la Marea Neagra.


“Ani la randul am fost frustrati ca vesticii nu stiu nimic despre Romania. De multe ori i-am catalogat drept niste inculti, niste prosti care nu pot nici macar sa deosebeasca Budapest de Bucharest. Si am fost curios sa aflu cati romani stiu despre Georgia macar ca are iesire la Marea Neagra. Si de fapt, cati romani stiu acest lucru despre Rusia, Ucraina sau chiar Bulgaria sau Turcia” povesteste Boţi (Lorand Balint).


“Rezultatele imi dovedesc ca nu suntem mai cu mot decat restul lumii, dar si ca sistemul de educatie din tara noastra este la pamant”, adauga Boţi.

Cercetarea tip Omnibus a fost realizata in exclusivitate pentru boţiblog.ro de catre Mercury Research in perioada 18 august – 12 Septembrie pe un esantion de 1289 de respondenti, esantion reprezentativ la nivel national, varsta 15+. Marja de eroare a studiului este +/- 2.7%.


Mai multe informatii puteti gasi pe www.boţiblog.rosau email: lorand.balint@leoburnett.ro; telefon: 0040 751 751 315


DESPRE WWW.BOŢIBLOG.RO

Boţiblog.ro este blogul lui Lorand (Boţi) Balint – Head of Brand Communication in agentia de publicitate Leo Burnett Romania. In 8 ani petrecuti in publicitate, Boţi a acumulat experienta atat pe plan local, cat si international cea mai importanta pozitie detinuta fiind cea de Global Account Director pe P&G detergenti. Din aceasta pozitie a condus echipa Leo Burnett din 68 de tari, a facut parte din echipa care a dezvoltat strategiile globale de comunicare pentru acest client.

In prezent, in plus fata de pozitia din Leo Burnett, Boţi preda cursul de Marketing International in cadrul MBA-ului Romano-Canadian si tine traininguri de marketing & comunicare.


Cover Photo bySimon MigajfromPexels