• Lorand Boți Balint

Lateral Thinking - agenție de turism?

Doi tineri se intalnesc si se indragostesc in timp ce erau la biblioteca unde fiecare incerca sa invete cat mai multe despre SUA astfel incat sa poata dovedi oricui ca ultimele 6 luni le-a petrecut acolo. El statuse de fapt in spital dupa o tentativa de sinucidere si nu vroia ca lumea sa stie asta, ea facuse un studiu sociologic - 6 luni in Paris fara prietenti si cunoscuti.

Se indragostesc, se casatoresc si isi lanseaza o agentie de turism al carui singur obiect de activitate era sa invete oamenii ce si cum sa zica astfel incat lumea sa creada ca au calatorit in diverse colturi ale lumii.


Vrei sa zici ca ai fost in China? y sesiuni si se rezolva.


Vrei sa zici ca ai fost in Romania? z sesiuni si se rezolva.


La intrarea in agentie se afla inramat un articol de ziar care expunea urmatorul sondaj realizat pe un esantion reprezentativ de o mie de barbati:


a) Ati vrea sa va culcati cu cea mai frumoasa femeie din lume fara s-o stie nimeni?


b) Ati vrea ca toata lumea sa creada ca v-ati culcat cu respectiva femeie fara ca actul sa se fi petrecut in realitate?


Rezultatul confirma cu prisotinta faptul ca, in societatea noastra, foarte mult este legat numai de consideratia celorlalti: 82% dintre barbatii intrebati au optat pentru al doilea raspuns.


"Potentialul erotic al sotiei mele" - David Foenkinos (o carte despre care un critic zice ca oricat de sobri am fi din fire si oricat de rea ar fi perioada prin care trecem, citind-o ne va apuca rasul - casatoriti sau necasatoriti. Tind sa fiu de acord cu el).


Cover Photo byIvan BertolazzifromPexels