• Lorand Boți Balint

Muiții muitori, muiții & inocenții

Un puternic val "Muie PSD" a maturat la un moment dat Romania. In spatele sau un mare grup de inocenti care s-au decis sa raspunda cu aceeasi moneda unui comportament abuziv.


Cand vine vorba despre "muie", exista trei mari grupuri de romani. 


Muitii muitori. Cei care sunt dispusi si îsi asuma ca vor lua multa muie la viata lor, dar trag tare sa reuseasca sa dea mai multa muie la randul lor. Sefi, bosi, diferiti oameni bine înfipti le vor da muie de cate ori vor avea ocazia, dar si ei vor avea grija sa aiba destula pulime în jurul lor carora sa le dea cu caru’.

Sunt obsedati sa nu fie în pulime, stiu ca pentru asta trebuie sa creasca, sa se smechereasca – sa nu fie pulime pentru prea multi si pentru prea multa vreme.


Succesul vine din a da mai multa muie decat se ia – sa dea cu plus.


Muitii (cunoscuti si ca Pulimea). Cei care stau si îsi iau muie zi de zi fara sa comenteze. Asa merge lumea de cand se stiu ei, asta este. Cauta consensul, nu sunt conflictuali, stau si iau muia care li se pare naturala, fara sa încerce neaparat sa si dea.


Succesul vine din calitatea celor care le dau cea mai parte din muie (Nasul meu este mai tare decat Nasul vecinului).


Inocentii. Cei care nu vor sa dea muie si nici nu tolereaza macar gandul de a lua muie. Îi frustreaza rau pe cei din primul grup pentru ca acestia îsi vad redusa baza de pulime carora pot sa le dea muie – îi vor înapoi în pulime si, la nevoie se strang 3-4 cat sa le dovedeasca ca fara niste muie nu misti în tara asta.


Oamenii din acest grup se zbat, se revolta, ba mai si musca si se tin cu dintii stransi  (filmeaza cu camera ascunsa, depun plangeri, ies la manifestatii etc).


Succesul pentru acest grup se cheama viata în care nu exista muie – nici de dat, nici de luat.

Relatiile dintre cele trei grupuri sunt complexe si par sa se fi complicat si mai mult în ultima vreme.


Paradoxul vine dinspre Muiti care nu îi înteleg pe Inocenti, de ce se agita atat, de ce nu vad lucrurile asa cum sunt ele si genereaza instabilitate? Ba chiar se si supara ca acestia nu vor sa le dea muie desi ei se asaza cuminti în genunchi: ce, nu sunt de nasul lor? Nu sunt demni sa le dea si lor muie? Ciudatii!!!


În acelasi timp, Inocentii sunt din ce în ce mai hotarati sa se lupte cu Muitii muitori,care sunt si ei chititi sa-i prinda cat mai des – oricand si oriunde. Ultima escaladare? Muie Muitilor Muitori!

a

Ultima escaladare? Muie Muitilor Muitori!

https://www.iqads.ro/articol/43699/muitii-muitori-muitii-inocentii-o-segmentare-a-romanilor-d-p-d-v-muie


Cover Photo byAndrea PiacquadiofromPexels