• Lorand Boți Balint

Partea cea mai grea? Deschiderea

Pentru mine, partea cea mai grea in scrierea unui text este deschiderea. Cum deschid? Care sunt primele randuri?


Din momentul in care reusesc sa creionez deschiderea, restul curge natural.


De cateva saptamani aveam de pregatit un text pentru un proiect editorial colaborativ„Calitatea vietii in Romania. O viziune asupra viitorului”, care se afla in pregatire la Editura Club Romania.


Azi noapte am vazut deschiderea, dimineata la prima ora am scris-o si restul a venit super natural.


"Pana in urma cu 2 luni, adica pana la varsta de 44 ani si doua luni, nu cred ca am folosit vreodata denumirea de Profesor de Educatie Fizica intr-o conversatie libera. Profesor de sport era super ok pentru mine iar senzatia era ca oamenii care insistau pe denumirea pretentioasa de Profesor de Educatie Fizica incercau doar sa se tina de un discurs elitist, refuzand sa accepte realitatea: toti oamenii spun Ora de Sport si Profesor de Sport.

Ce s-a schimbat? Intr-un interval relativ scurt de timp am avut o serie de conversatii cu oameni pasionati de Educatia Fizica, oameni care mi-au povestit detalii despre ceea ce fac in meseria lor, despre viziunea lor asupra dezvoltarii copiilor, despre importanta Educatiei Fizice dincolo de practicarea unui sport. Despre multiplele fatete ale acesteia, sportul fiind doar o fateta a activitatii fizice. La ora de educatie fizica elevii trebuie sa sa descopere si sa invete mult mai multe lucruri, nu doar una sau mai multe ramuri sportive. Miscare, nutritie, filosofie de viata.

Ascultandu-i, am inteles mult mai bine ceea ce inseamna cu adevarat Profesor de Educatie Fizica si am avut si o revelatie personala: m-am identificat perfect cu situatia lor, am realizat ca traiesc in oglinda exact aceeasi experienta in eforturile de a face marketing cu adevarat.

Cat de elitist trebuie sa le par oamenilor cand insist pentru folosirea terminologiei corecte, pentru intelegerea puterii fantastice pe care o poate avea marketingul. Pentru intelegerea marketingului in general.

Chiar asa, ce este marketingul – fie el sportiv, cultural sau general?


........................"