• Lorand Boți Balint

Reîncepem: Unleash the Beast

Professional Bull Riders (https://pbr.com/) a organizat pe 25-26 aprilie primul eveniment sportiv major dupa 5 saptamani de pauza: Unleash the Beast, Guthrie - Oklahoma.


Evenimentul a fost un succes, in total au participat 140 de oameni: sportivi, crescatori de animale, cadre medicale, producatori TV, organizatori. Foarte important, nicio problema medicala nu a fost raportata pana azi.


Principalele masuri implementate de catre organizatori (lista completa a constat in 29 de pagini de instructiuni detaliate):


Toti participantii au fost obligati sa vina cu masina, nu cu avionul sau alte mijloace de transport public.


Opt sportivi nu au putut participa pentru ca ar fi venit din state de carantinate.


Toti sportivii si echipele lor au trebuit sa primeasca OK-ul medical pentru a intra in zona evenimentului (un control la CDC - Centrul de Control si Preventie a Bolilor, completarea unui chestionar si verificarea temperaturii). Sanatatea lor a fost evaluata zilnic.


Odata intrat in zona evenimentului, nimeni nu a mai putut parasi zona pana la final. Cazarea s-a realizat in Rulote (RVs) parcate in locatie, iar organizatorii au livrat masa fiecaruia.


Organizatorii au format echipe de maxim 10 oameni, echipele fiind gandite astfel incat sa nu trebuiasca sa interactioneze intre ele. Fiecare echipa a avut o culoare clara de identificare.


Toate suprafetele au fost dezinfectate constant. La fel orice obiect care a venit din afara.


Toata lumea a purtat masca de protectie pe fata.


Reteaua CBS Sports Network si RidePass (serviciul de streaming) au folosit foarte multi roboti ceea ce a permis existenta unui numar redus de oameni de productie in spatiul evenimentului.


Sursa: How Professional Bull Riders has helped pave way for return of live sports in United States

Bob Williams speaks to PBR CEO Sean Gleason about the opportunities and challenges of being a first-mover in the live-action return from the health crisis.

https://www.sportbusiness.com/2020/05/how-professional-bull-riders-has-helped-pave-way-for-return-of-live-sports-in-united-states/


Cover Photo: Bull Stock Media