• Lorand Boți Balint

România, din ce în ce mai plictisitoare!

Din Romania au plecat oamenii care aveau initiativa, care isi chemau vecinii la un meci de fotbal sau la o bere.


Am avut parte zilele trecute de o calatorie deloc plictisitoare cu taxiul prin Bucuresti. Soferul, un tip relativ tanar si foarte OK, in general, avea o atitudine foarte defetista:„Nu e bine ce se intampla in tara si nu prea vad cum va fi bine.”


Eu, optimist din fire si increzator in prezentul si viitorul Romaniei, ii dau cateva argumente solide de ce azi e mai bine decat era in trecut si de ce maine va fi mai bine decat azi. Da, este adevarat, nu ne miscam in ritmul in care am putea sa o facem, dar directia e OK.


Omul ofteaza si imi raspunde cu un fel de obida: Nu despre asta e vorba. N-ati vazut ca romanilor nu le mai iese distractia, ca nu mai sunt chefurile de alta data, ca iesitul la gratare nu mai este ceea ce-a fost? Pai, cine credeti ca sunt cei 2-3 milioane de romani plecati din tara? Sunt oamenii care erau sufletul petrecerii, care initiau distractia si care ii dadeau energia. Peste tot in tara au plecat oamenii cei mai cei si ceilalti nu mai stiu sa se distreze fara ei si asta este probabil cel mai rau lucru care ni se putea intampla. Orase intregi unde nu se mai intampla mare lucru cu lunile. Cat de mari erau lipsurile, cand stiai ca urmeaza sa te strangi cu gasca, viata era frumoasa. Ma uit si la tinerii astia care vin din urma: cei mai faini dintre ei imi vorbesc despre planurile lor de plecare. Va spun eu: Romania devine din ce in ce mai plictisitoare!