• Lorand Boți Balint

RuPaul pe repeat

Iarasi te uiti la asta??? a venit intrebarea cand s-a auzit pentru a 7-a oara sesiunea

Proportions and Presentation din Masterclass-ul lui RuPaul.


Din punctul meu de vedere, cel mai mare avantaj al cursurilor online pre-inregistrate este ca poti sa asculti de cate ori este nevoie un fragment mai mare sau mai mic din ceea ce spune educatorul. Poti sa dai replay la nesfarsit pana cand simti ca esti ok, ca poti trece mai departe.


De departe cea mai mare provocare pe care o am cand particip la un curs este sa raman concentrat pe ceea ce se intampla in sala pentru ca, in momentul in care prind ceva fain, imi fuge instant mintea si crosetez lucruri in jur. Permanent caut raspunsuri la o serie de intrebari si, cand dau peste unul, ma decuplez de la ce este in jur si ma focusez pe el. Ceea ce face sa existe riscul de a rata alte lucruri interesante.


In Proportions and presentation, RuPaul ofera sfaturi practice, tips and tricks pentru a te prezenta cat mai bine. Bune sfaturile, dar nu neaparat pentru ele l-am ascultat de cateva ori. Ci pentru discursul lui, pentru modul in care explica, pentru modul in care incearca sa convinga ascultatorul de importanta unor elemente care tin si de brandul personal. In munca mea este esential sa pot explica ceea ce este de facut, sa construiesc un narativ cat mai puternic pentru a-i convinge pe sportivi sa se gandeasca serios la modul in care se prezinta publicului.

PS Un fragment dintr-un interviu pentru Vanity Fair, noiembrie 2019

What are you afraid of?

Ignorant people. It's the only the thing I'm afraid of. Especially ignorant people who think they are smart. That's the scariest thing in the world


Masterclass.com

What is MasterClass?

MasterClass is the streaming platform that makes it possible for anyone to watch or listen to hundreds of video lessons taught by 80+ of the world’s best. Whether it be in business and leadership, photography, cooking, writing, acting, music, sports and more, MasterClass delivers a world class online learning experience. Video lessons are available anytime, anywhere on your smartphone, personal computer, Apple TV and FireTV streaming media players.