• Lorand Boți Balint

Resurse tari, bani puțini

Sportul romanesc are nevoie de RESURSE, nu doar de bani. Se tot discuta despre bani, dar banii nu rezolva mai nimic fara un sistem care sa produca oameni educati, profesionisti pe toate specializarile.


Strict pe marketing, pentru a ilustra acest lucru, folosesc cateva exemple de actiuni care nu necesita bugete mari, dar necesita oameni tari.


SUA: Aceasta este gheata noastra - This is our ice: suporterii echipei de hochei Minnesota Wild au fost invitati sa aduca apa care sa fie folosita la producerea suprafetei de joc. Oamenii au adus apa din lacul din padure, de la izvorul de pe munte, de la fantana din curte, de la robinetul din bucatarie, etc.


ITALIA: Dacia Family Project (Doi in unu - tricouri pentru femeile insarcinate): clubul Udinese a creat un intreg ecosistem prietenos cu femeile insarcinate care sustin echipa de fotbal - inclusiv o linie speciala de tricouri.


ROMANIA: Poster 3D pentru nevazatori - Cristina Neagu: pentru ca suporterii nevazatori ai nationalei de handbal a Romaniei sa o poata vedea pe Cristina, i-am scanat chipul si am printat postere 3D.ROMANIA: Poster Aur din aurul campioanelor: pentru a sarbatori castigarea Campionatului Mondial U18, am lansat o editie limitata de postere care contin particule dintr-una dintre medaliile primite.


ROMANIA: Tricouri de suporter cu dubla fata: sunt dac pe dinauntru. Cand suporterii sarbatoaresc o reusita a nationalei de handbal a Romaniei, pot sa dovedeasca ca e un dac inauntrul lor punandu-si tricoul peste cap: chipul lui Decebal va veni natural pe fata lor